„Widziałem”

nicarmpiq

Widziałem ich oczy zmęczone
Widziałem ich słabe dłonie
Skóra niczym pergamin wilgoci spragniona
Śmierć wymalowała na ich twarzach
Szkaradne wspomnienie po życiu
Teraz sam się tego boję



nicarmpiq
nicarmpiq
Wiersz · 13 listopada 2007
anonim
  • Marek Dunat
    popraw literówkę . po co kropki na końcu ?

    · Zgłoś · 17 lat
  • nicarmpiq
    spoko - dzięki ;)

    · Zgłoś · 17 lat
  • anonim
    elektryczny-pies
    ahahahahahah :D:D
    trąci banałem. niepotrzebnie to widziałem i widziałem, przeciez wiemy,
    poza tym te zmęczone oczy już były.
    zamysł i koncepcja są w porządku, ale jednak banalne to Twoje zwroty :D.
    jednak nie jest najgorzej.
    Co z tym zrobisz, Marek?

    · Zgłoś · 17 lat
  • Marcin Sierszyński
    O nie, przesadzasz. Może temat banalny, ale w świetnej oprawie. Bynajmniej mi się podoba. ma to coś.

    · Zgłoś · 17 lat
  • anonim
    elektryczny-pies
    ma to coś, ale w bardzo wytartych formach!:D krytyka nieudupia, a mobilizuje. ja tu widzę schematyczny wiersz ubrany w wytarte formułki :).
    ale podoba mi się, dlatego tak jadę :D

    · Zgłoś · 17 lat
  • Marek Dunat
    nosz powiedz mi elektryczna , gdzie w tym świecie jeszcze szukać niebanalnych rzeczy ? nawet w umieraniu jest banał. cholera - no tak juz jest . ale ten tekścik z racji już choćby nieprzegadania pchnąłbym dalej . bo naprawdę nie jest zły . tylko ,że potrzebuje jeszcze jednego opiekuna .

    · Zgłoś · 17 lat
  • anonim
    elektryczny-pies
    ja wiem, Marek, też ostatnio myslałam o tej niebanalności, ale proszę Cię :D. to można tak łatwo pozmieniać, zeby było mega wypasione! chodzi mi o zwroty. wytarte.bardzo.

    · Zgłoś · 17 lat
  • nicarmpiq
    Dziękuje bardzo za cieple słowa i cenne rady, prawda jest taka, że to mój pierwszy wiersz w życiu – jestem informatykiem. Silne emocje wywołane szpitalno-poczekalnianymi przeżyciami, wydobyły ze mnie głęboko ukryte zdolności (pseudo-zdolności) humanistyczne. Na co dzień obcuje z suchymi faktami, zimnymi wzorami i szarą rzeczywistością. Dzięki Wam na pewno na tym jednym, pierwszym wierszu, nie poprzestanę – Dzięki ;)

    · Zgłoś · 17 lat
  • anonim
    elektryczny-pies
    czekamy Łukasz :D

    · Zgłoś · 17 lat
  • Marek Dunat
    kiedyś pewnie Łukasz dojdzie do wprawy w podmianie słów i tworzeniu metafor . jeśli jednak to jego pierwszy tekst , to tym bardziej go puszczę - choćby na zachętę , choć powiem szczerze i tak bym puścił .

    · Zgłoś · 17 lat
Wszystkie komentarze