Ten wiersz to dedykacja
Bo na piękno pięknem się odpowiada
I nie mogę jej nie poświęcić
Rąbka twórczego ducha
Wiem że piszesz czasem
Lecz nie dane czytać mi Twoje było
Aksamitną wstęgą na papierze
Budujesz lepsze jutro
Bo bez poezji czym byłby świat
Kartką w kratkę zapisaną wspak
Na której czasem ktoś dopisze
Puste słowa pustego człowieka
Dedykuję
Caus Cosiades
Caus Cosiades
Wiersz
·
30 stycznia 2008
"Bo na piękno, pięknem się odpowiada" - o tą sytuację mi chodzi.