inne skaczą po nas emocje
kiedy na każde
jak myślisz
ekran się zmienia
a z uśmiechu na siłę
próbujesz wyszczypać
choć odrobinę soli
do miski z popcornem
dlaczego
poszło bez echa
niepodobni do siebie i
prawie ślepi
gubimy różnice w pościeli
nawet w okularach
nie umiem powiedzieć
czy tylko bywamy
czy jesteśmy szczęśliwi
Mam mały pomysł: "jak myślisz" mogłoby być kursywą i bez znaku zapytania?
A co do treści... dobrze, że chociaż masz te okulary... :)
Pozdrawiam
gubimy różnice w pościeli .. zapamiętam sobie jeśli pozwolisz:))
próbujesz wyszczypać
choć odrobinę soli"
bardzo podoba mi się ten fragment, dobry wiersz (wg mnie). Pozdrawiam :)