dziś noc

mudbrush (brzoza)

 

rozpada się szmata

drobnymi cekinami

wywraca na lewo kamień między snami

rozbiera rozpiera i musi więc dusi

szaleje tym szkłem na miejscu

ust mamusi

i drapie i głaszcze

korowód rozrywa

i ciągnie za spodnie

świadomość wyrywa

utonę utonę

skrzydła namokną

za dużo tu słońca

za wiele dziur w obłok

robionych, wkręconych

opitych dzisiaj by

wczoraj istniało...

 

 

rozkurwię, załapię

wyrwę sobie ręce

bo po co mi oczy te

migocą jak węgle kuszą

spaleniem, ogrzaniem, dym

pokroisz poprosisz na

śniadanie

 

 

bo jest tu w środku

ten ogień co pali

w marionetkach za nici

bawiąc się w kierunkach poszperał

o k****!!!

idą kukły do okna ze sznurem

lecą w dół

za niski dla nich murek

nie dolecą, zawisną, pożyją

przez chwilę, wyrażą co

boli napędza skrzywdzonego

co podłogę na biodrach z szelkami

zespaja

co głowę w dwie ręce

nad puszką rozkłada

 

 

plus i minus to jedyne jedyne

jest

 

 

plus

mudbrush (brzoza)
mudbrush (brzoza)
Wiersz · 11 kwietnia 2008
anonim
  • anonim
    Michał Zły Miś
    weźmy np. ''musi więc dusi''. Mi się to kojarzy z piosenką Stuhra, która górnolotnego tekstu przecież nie posiada. Chciałeś się pobawić słowem, ale średnio Ci się to udało. Bo poświęcając uwagę na ową zabawę, zapomniałeś o sensowności treści.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    tajemna
    Normalnie rytm Lokomotywy Tuwima :>
    Wrócę tu rano i napiszę coś więcej.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    tajemna
    kierunkack - kierunkach
    i dużo innych literówek typu ę ą

    · Zgłoś · 16 lat
  • Balti
    zupełnie nieudana próba zabawy językowej. Do poprawy moim zdaniem

    · Zgłoś · 16 lat
  • mudbrush (brzoza)
    zapomnialem dopisać że pisałem po bardzo cieżkiej rozmowie. nie bawiłem sie tu językiem a po prostu opisywalem to co przychodziło na myśl. można powiedziec ze wiersz z przypadku... http://martuskaaa.wrzuta.pl/audio/muyMdM... jak pisalem słuchalem tego i moze to rytm podawało. i sens.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Joł joł joł, ziom, a gdzie tu poezja?

    · Zgłoś · 16 lat
  • mudbrush (brzoza)
    nie jestem hip hopowcem ;PP a co do poezji.. jak jej nie widać to szkoda;/ ale effata wie na pewno o co chodzi ;) to są moje obrazy złości. szybko napisane i nie przemyślane ale jednak ;]

    · Zgłoś · 16 lat
  • effata
    jasne Mudbrush...ale musisz nawet w złości jakoś się formułować

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    wiesz , poukładaj, przemyśl i wtedy nam to podaj.

    · Zgłoś · 16 lat
  • mudbrush (brzoza)
    albo i złość formować. ale nie chcę. napisałem co widziałem i samo chciało się napisać, dziwne ale nie będę blokował nawet shitu jezeli jest częścią mnie.

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze