(Feel)harmonia

Anonimowy użytkownik

Wczoraj z włosów spłynęły mi nuty
Frasobliwą dysharmonią
spadły wprost w twoje usta
prosząc o litość

Byś je szyją, po kręgosłupa gryfie
w opuszki palców przechwycił
i w zagłębienie bioder z maestrią
doniósł ów niepokorny zalążek
partytury sensem
natchnął

Byś kluczem wiolinowym dłoni
spiął pięciolinię końskiego włosia
na karku ujarzmił galopadę
kosmyków smagnięcia,
ćwierć-oddechów smyczki
w każdej niecierpliwej komórce
okiełznał

W papierowych ścian kakafonii
tłumisz mój krzyk
Za złudną kurtyną nocy
rozpierzchasz szept libretta
Bym po koniuszki stóp
w ostatnim akordzie
królową pszczół
wzlecieć mogła

anonim
Anonimowy użytkownik
Wiersz · 20 kwietnia 2008
anonim
  • anonim
    Michał Zły Miś
    a może tak całą interpunkcję i wielkie litery wyrzucić?
    (np proszę o litość byś je szyją...)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Zły Miś
    a ogólnie... ciekawe, ładne, melancholijne. Bdb

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    smarek (s od super)
    tak lekko i płynnie napisałaś
    biorę do ulubionych :-)

    ja bym reda tu chciał!!!! :-)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Zły Miś
    aha, tylko tytuł na ''nie''. Może zostawić ''Filharmonia''?

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    smarek (s od super)
    Michał, sugerujesz się nie zachwytem nad zespołem POPularnym. Odrzuć fobie Michał.
    Tytuł świetny

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    nixx
    ów zespół nie był w żaden sposób inspiracją..

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Zły Miś
    wiem, że nie zespołem, mam taką nadzieję, ale po prostu nie lubię angielszczyzny wkradającej się do do tekstów pisanych po polsku. Fobia to?

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    smarek (s od super)
    fobia. wszystko można o ile z umiarem :-)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    nixx
    nie fobia:-)
    obiecuję się poprawić w kolejnych tekstach:-)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Zły Miś
    żadne poprawić, po prostu pisz.

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze