zbyt

ataraksja

  

zbyt mocno pachnę tatarakiem

w miąższu słów twardnieje pestka

śliwkowe powidła i pięty gubię w niebie

by przebić zdziwione samogłoski

dziewczęcą smukłością brzóz

 

zbyt namiętnie oddycham po deszczu tarniną

rozmawiając po turecku z gołębiem

sypię ziarna na drogę diablo wierząc

że nie zadepczą ich stopy codzienności

 

zdejmij mi z piersi korale zamyślenia

gdy będę zbyt jarzębinowa

ataraksja
ataraksja
Wiersz · 27 kwietnia 2008
anonim
  • ew
    Czekałam na jakiś grom z jasnego nieba w poincie, lecz się nie pojawił. Jrzębinowo od początku do końca, po mojemu to sie banalne pisanie nazywa, Beatko, ale dobry banał jest lepszy od średniego niebanału nawet. Napisałaś dobry banał :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    Miło mi ew. Nie mam ochoty rąbać Was wybredni Państwo Opiekunowie po głowach, ostatecznie jest dość tekstów, które mogą to doskonale zrobić to lepiej, niż mój wierszyk spod mazowieckiej wsi... :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Eeee mi się całkiem spodobało. Taki cieplutki wiersz.

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    Nie tylko tobie Panie A.
    I bardzo mi z tego powodu miło. Bo że jak ciepło, to od razu musi być "dobry banał"? ;p

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    w ogóle kto mi poda definicje banału w poezji?
    bo jakoś sie pogubiłem tyle razy czytając to słowo pod moimi mazidełkami...
    ale nie mnie rozsądzać co banał a co nie jam murarzyna prosty:D
    i bardzo,bardzo mi sie podoba klimat twego wiersza
    choc rzeczywiscie brakuje jakiegos tapniecia oczywistego..
    ale to nieoczywiste tyz pikne.. ech te piersi bez korali i w koralach...

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    tąpnięcia*

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    Grześku, niech żyje klan murarzy i dekarzy ;)
    uwierz, wiem, co mówię :D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    Nie. Jam jest Wolnośc wiodąca lud na barykady Panie A. ;p :D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Oooo swego czasu miałem takiego avatara w wersji komiksowej. A więc 'u marianny orzechy z miodem' : )

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze