Chodnikowe rozważania

Airry

  

słowa leniwie krążące między kołami autobusów

myśli z łańcucha spuszczone w odmęt kałuży

trącane delikatnie stopami przechodniów

i całkiem uparcie wgniatane w chodnik

 

spróbuj nauczyć się oddychać

pyłem spod ich adidasów czy innych trampek firmy Nike

 

nadepnąłeś mi na twarz ale nic nie szkodzi

nic się nie stało

kupię sobie nową na skrzyżowaniu

Alei Samotnych z Ulicą Zapomnienia

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Airry
Airry
Wiersz · 12 maja 2008
anonim
  • Latte
    Wiersz bardzo dobry, a ostania strofa to perełka...

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Airry
    Za sugestie oczywiście dziękuję, nie przecze że często się przydają... Nie lubię po prostu przerabiania...;] "Moje- nie dam" ;]

    A deptać nie chciałam...;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    Co ten tekst tu jeszcze robi? Dawno powinien być na pierwszej. Ostatnią strofą mnie zadeptałaś i na długo ją zapamiętam.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    zieloneciele
    przepraszam. juz sie nie wtracam. napisalam tylko swoje sugestie. mi to wiele razy pomoglo. ale...Twoj wybor.
    :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Dobrze że bronisz! To mi się podoba : )
    A ponieważ mierzi mnie jeno te 'innych' to myślę że jestem na tak dla wiersza.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Airry
    ua... jedyne czego nie zniose to przerabiania moje wiersza lub czegokolwiek co stworzę NAWET jeśli jest to tylko hmm :D

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Jakoś zieloneciele ma lepszą wizję tego... hmm.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    zieloneciele
    byłoby całkiem ciekawie gdyby odchwaścić.
    jest trochę niekonsekwencji.
    trącane delikatnie i równolegle uparcie wgniatane- gdzie tu logika?
    ja sobie czytam w ten sposób:

    słowa leniwie krążące między kołami autobusów
    myśli z łańcucha spuszczone w kałużę
    trącane uparcie stopami przechodniów
    wgniatane w chodnik

    spróbuj nauczyć się oddychać
    pyłem spod ich adidasów

    nadepnąłeś mi na twarz ale nic nie szkodzi
    kupię sobie nową na skrzyżowaniu
    Alei Samotnych z Ulicą Zapomnienia



    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Airry
    Literówkę czas poprawić... Ja i moja ortografia... Jak widać nawet Word nie jest w stanie jej poskromić;]. Ale słowa nie wywalę. Wiem, że burzy sens... Ale dla mnie to nierozłączna całość.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    zły miś
    strofie, Panie A. :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
Wszystkie komentarze