w poszukiwaniu co było

ew

odwrócone spojrzenie

tak w siebie

rozwalił gość kuflem piwa

bełkocząc przekleństwa do wody

bezczelnie kochając

toń co nie dla niego

 

i skąd to olśnienie

że

 

wczoraj takie mijalne

gdyby chciało nie wraca

nawet cudem nie sama

daremnie by wplatać

wczoraj do dziś

ew
ew
Wiersz · 30 maja 2008
anonim
  • estel
    "w poszukiwaniu co było" - co było? pierwsze? to niedopowiedzenie zamierzone?
    tylko to biorę ew:
    "wczoraj takie mijalne
    gdyby chciało nie wraca
    nawet cudem nie sama
    daremnie by wplatać" - za dynamikę, fantastycznie dobrane słowa w subtelne rymy. w tym się tak naprawdę zawarł cały wiersz, o tym każdym wczoraj, które miało szczęście być (bo miało).
    początek rozwalony (i nic to, że o rozwalaniu).

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    Mnie rozwaliłaś tym, że wczoraj miało szczęście być, estel. Wiersz wklejany naprędce dzięki osobie, która akurat wyjeżdżała, a przeczytać musiała, więc na poprawki czasu nie starczyło. Rozwalenie początku, jeśli pozwolisz, zostawię, bo w zasadzie początek rozwalający był.
    A gdybym wiedziała, że będzesz pierwsza pod moim "wierszem" , chyba poczekałabym ze strachu az spać pójdziesz :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • estel
    rozwalić nie chciałam, tak wiersz pojęłam. (czy słusznie?)
    właściwie to nie powinnam pozwolić, bo czas na poprawki może nastać chwilę po. ale rozumiem też niechęć do zmian w takich wierszach.
    poza tym ja nie śpię. ja czuwam!

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    ludzie? swojemu nie można ocen wstawiać? a to szkoda .. :(

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    się zbliżasz, Anathema, czuję w kościach, ale jak mi z tego, rappa zrobisz, zabiję !

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    ;D:P no coś Ty to ew. popisała? taka stara i taka ... poetka . dobra , czytam. cicho.


    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    gupi! gwiazdkę dawaj bez czytania !

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Szybciej czytaj Anathemo:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    Marek. konstruktywnie proszę. poważnie. zależy mi. (i i żeby Latte nie musiała się cieszyć z wywalenia:))

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    hmm. tylko pozornie ten początek nie jest compatybilny . sobie to wszystko powiązałem i wychodzi mi ,że Ty ew .to jednak masz łeb na karku.całkiem to zgrabne wszystko jest. środkowy prawie dwuwersowy łacznik to inteligentne zagranie . widzę autorko , że włożyłas sporo inwencji w wierszyk . prosty, delikatny, rymowany.

    · Zgłoś · 16 lat
Usunięto 1 komentarz
Wszystkie komentarze