choćbym napisał tysiąc wierszy
i nawet ktoś mnie wydał
jeśli nie jestem w Tobie pierwszy
to mi się odechciewa bywać
choćbym sto wybudował domów
i ktoś je za mnie kupił
jeśli nie powiem moja żono
to lepiej umrzeć takim głupim
jeśli posadzę jedno drzewo
tak by nie mówić o marzeniu
czy będziesz pod nim moją Ewą
w jego lub moim cieniu
o rękę
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz
·
23 czerwca 2008
zapiszę: " jeśli nie jestem w Tobie pierwszy
to mi się odechciewa bywać"
bez gwiazdy szeryfa można zawsze byc dobrym kowboyem:D:DD:
gwiazda się należy..wola ludu też się liczy:)
- to mi (proponuję ''odechciewa mi się...'', rytm chyba pozostaje, co?)
- Tobie (duża litera)
- w drugiej strofie znów niepotrzebne ''to''
I na pewno nie podoba mi się, że użyłeś tu imię Ewa !!! :D
a reszta z serca...:)