List

The Madeleine

Piszę do Ciebie list
mimo woli z szacunkiem
czas przecież powiedzieć
to co takie ważne
może to właśnie teraz

zrozumiesz że mnie skrzywdziłaś

 

Kochałaś miłością zaborczą
biłaś mnie słowami
szarą kredką pomazałaś mój świat
a ja nie umiałam się bronić

 

Nie mów już nic
wykrzyczałaś mi całe życie
tak wiele próbowałaś zniszczyć
tyle mi zabrałaś
Ten ślad, widzisz?
To od smyczy na której mnie trzymałaś
Mamo.

 

Ja

 

 

The Madeleine
The Madeleine
Wiersz · 16 lipca 2008
anonim
  • anonim
    złymiś
    szarą kredką pomazałaś mój świat
    biłaś mnie słowami
    wykrzyczałaś mi całe życie

    - bardziej wyświechtanych fraz ze świeczką szukać. Rozumiem, że to może mieć znaczenie dla Ciebie, ale jest pisane wybitnie infantylnym językiem. Tak patrzę na teksty, które już zdążyłaś tu umieścić i niestety muszę napisać, że nie widzę postępu.
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 16 lat
  • The Madeleine
    Bo ja sie nie chcę zmieniać.

    Hayde mi sugerowała niedawno żeby zmienić "zamkniesz oczy" na "za kotarą oczu" ... i gdzie tu widzisz moje słowa.?

    To jest moja twórczość. Jak szukasz nie wyświechtanych fraz to przeczytaj 'Lola'

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    pozycja w któtej nie ma fraz o jakich mowa, ma tytuł "Lolita", nie "Lola". napisał Nabokov. bo o tym mowa, nie?
    :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • The Madeleine
    i chyba 'zdążyłaś' -a nie 'zdąrzyłaś'


    · Zgłoś · 16 lat
  • difficulty
    A mi się podoba. W końcu tu chodzi o uczucia. Frazy, frazami, ale najbardziej widać to co jest najtrudniejsze - emocje.

    Zresztą, ja się nie znam na wierszach.
    Znam osobę.
    I wiem co przeżyła.

    ...

    · Zgłoś · 16 lat
  • The Madeleine
    ... Też tak można to ująć.

    Chodziło mi o jeden z moich wierszy już zamieszczony na wywrocie. Tytuł :"Lola"

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    eve
    w życiu bym na to nie wpadła! :D

    A to chyba nie jest portal, służący do pokazywania emocji.
    Tu forma też jest ważna.

    · Zgłoś · 16 lat
  • The Madeleine
    ...kurczę. Pytam: usunąć?

    Bo sie tak uczepiliście słownictwa jak rzep do psiego ogona.
    Przepraszam za porównanie...

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    wtórne, przerobione setki razy przez setki różnych.
    wnioskuje o reda!
    :D

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    złymiś
    ale o co chodzi z tym ''zdąrzyłaś''??
    Jeśli nie chcesz się zmieniać, to utkwisz w martwym punkcie.

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze