epitafium

Marek Dunat

epitafium

 

mężczyzna nie powinien pisać wierszy

to zajęcie niegodne faceta orła nocnego

pana

boga zabawa to tylko

 

samiec powinien budować warownię

w cytadeli można bronić

racji i trwać krzykiem

rozdzielać słuszność władcy snów

 

nie jest dobrze kochać kiedy miłość

jest oazą zaległą pod szóstym dnem

pustyni bez dostępu

bronionej zamkami z piasku

 

lepiej wzruszać ramionami i zaprzeczać

prawdom absolutnym i jeszcze

źle być kochanym budzić życie

oddechem oddanym wprost w usta

 

poprawnie w otępieniu trwać okupować

ostatnie piętra zamczyska bo

nic przecież nie przetrwa

a po odejściu mężczyzny

w mgnieniu oka

pojawi się nowy

 

Anathema62       2008

 

Marek Dunat
Marek Dunat
Wiersz · 28 sierpnia 2008
anonim
  • Kuba Nowakowski
    od dzisiaj Marek jesteś mój

    · Zgłoś · 16 lat
  • Kuba Nowakowski
    w zdrowym tych słów znaczeniu... ekhm

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Piękny!!!! i bez deklaracji :)


    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    gadasz waść głupoty. okropne głupoty. się Ci na babskie lamenty zebrało, czy jak, Mężczyzno? peel chyba biedny, smutny, nieszcześliwy. taki co go tylko do fartuszka przytulić i za rączkę i do...baru :)

    a tak poważnie, to przekonujący jesteś. muszę wrócić i poszukać jakiego potknięcia, wszak to w ten sposób być nie może, że mężczyzna, a perfekcyjny wiersz napisał ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Kuba Nowakowski
    trza na nią uważać - ona dużo widzi ;))

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    oj wiem ja o tym Mandiburo aż za dobrze. ale mam Ci na nia sposób ;)
    dzięki za odwiedziny !

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Jaqint
    Pierwszymi dwoma przyłożyłeś. :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • joan
    pierwsze dwie strofy takie- hmmm bardzo męskie- bez wątpliwości że to facet napisał:)

    następne jakieś takie ocieplenie mi sie wdarło...kurcze faceci tez mają uczucia:) no popatrz popatrz - nie przypuszczałam:)

    a puentą troszkę zamarudziłeś- taki mi sie ukazał facet, który to nie wierzy, że kobieta może zostać i trwać i nie zamienić na nowy model:)

    podoba mi sie:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Urughai
    …Inspirowany Ekskomuniką Wrażeń

    mężczyzna
    krótka wariacja ewolucyjnych włóczni
    i mamutów z przeznaczeniem do wyginięcia

    łzy sprzeciwu pod podeszwą
    słomianych urlopów
    napędzanych rozwodami

    lub homo niedbalus
    wieczornych drinków wrażliwości
    rozłożonych giełdą rąk

    to ten
    i tamten
    lub ja na wyrost
    lecz pod dywanem rozwiniętym na żebrach
    jest chłopiec o dziecięcej barwie męskości

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    słuchaj uważnie Anathema , bo długo tego nie usłyszysz znowu : jest wiersz, dobry wiersz, a nawet bardzo dobry

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze