odbicia

Latte

 

parę klatek ot tak dla zapamiętania dni,

albo jak wolisz - zatrzymania przebłysku panoramicznie,

szerszego spojrzenia zamkniętego w posrebrzanych ramkach.

ładnie wygląda przeszłość na komodzie.

można o nią zadbać bardziej niż kiedy była jeszcze teraz.

odwracam zdarzenia rewersem do przodu.

 

kurzą się.

Latte
Latte
Wiersz · 24 września 2008
anonim
  • anonim
    Jaqint
    Spacyjka przed niżem. :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Jaqint
    Okropny jestem - wiem.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    dzięki chyba ja poprawiałam jak pisałeś komenta :)

    ja tam nie wiem... na tym zdjęciu to raczej zadziora :>

    · Zgłoś · 16 lat
  • Angelllleeek
    Podoba mi się:) Moim zdaniem to ci wyszło hehe :) pozdr

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Jaqint
    "...odwracam zdarzenia rewersem do przodu." - już to, samo w sobie jest dobrą puentą. Piszę tak, bo stwierdzenie - kurzą się, przywodzi mi na myśl chędożenie ptactwa w kurniku. ;)

    Reasumując, zdaję sobie sprawę, że kurz spełnia tutaj ważną rolę, tak więc traktuj mnie z przymrużeniem oka.

    Co do zadziory, to najwyższy czas na zmianę awatara. Tak w ogóle, to chyba muszę zasięgnąć rady specjalisty, bo mój odbiór poezji bywa... trudny. :)


    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Urughai
    ładnie wygląda przeszłość na komodzie.

    można o nią zadbać bardziej niż kiedy była jeszcze teraz.


    · Zgłoś · 16 lat
  • joan
    "kurzą się" mi tu daje pole do interpretacji, i ta przeszłość na komodzie zgrabnie użyta:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Prócz dwóch ostatnich wersów niczego ciekawego nie zauważyłem. Wiersz, zdaje się koncepcyjny, sprawia wrażenie, że jest o niczem.

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    Wiersz się broni tematem, zatrzymanie wspomnień na komodzie, pielęgnowanie ich i mimo wszystko osiadający na nich kurz, pod którym bledną minione dni.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    lepiej schować do szuflady. albo spalić . nie będą kusić więcej i budzic niepotrzebnej nadziei. za mysl piąteczka.

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze