Literatura

"Przygarnij ją" (wiersz)

Agata Qule

Idąc przez zycie często nie wiesz dokąd zmierzasz

Chcesz szczęscia ale ono to ogroma wieża

Twoim celem jest wejście do najwyższej komnaty

By zgarnąć wszystko by być bogatym

 

Myślisz że pieniądz to ogromny skarb

Lecz czy człowiek bez kochania jest coś wart

Rządza pieniądza z czasem przemija

A miłość Twoja zostanie niczyja

 

A chodzi o to by od siebie nie upaść zbyt daleko

By droga między wami nie została przedzielona rzeką

Abyś umiał w duszy spojrzeć głąb

By Twe oczy nie zasłoniły się mgłą

 

I otwórz drzwi gdy zapuka w nie miłość

Przytuk do serca i powiedz jak tęskno było

I zadbaj o nią zabezpiecz jej żar

Uwierz człowieku że to największy skarb


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 8 grudnia 2008, 20:51
Nie.
Błędy, karygodne, jakieś kulawe nawiązania do SNL, właściwie to spokojnie można ten jeden wers skursywić.
Ale nie warto, bo takich tekstów pisać nie można. Proponuję oddać się lekturze czegoś więcej niż brawo. Czy co to tam się teraz czytuje.
estel
estel 8 grudnia 2008, 21:38
Masz zupełną rację, nie czytam brawo, nie mam kosmatego pojęcia, co tam wypisują. W takim razie polecam oddać się lekturze czegokolwiek. Bo np. poprawna jest pisownia "żądza" miast "rządza".
Zwróć uwagę, że wiersza nie odrzuciłam, pozostawiając go do oceny innym.
Bez złośliwości, pozdrawiam.
estel
estel 8 grudnia 2008, 21:53
W takim razie trzymam kciuki za rozwój, czytaj i pisz dużo. Wszystkie słowa świata przed Tobą. :)
Michał Domagalski
Michał Domagalski 8 grudnia 2008, 22:07
NIE: ze względu na błędy, literówki i banalność.
estel
estel 9 grudnia 2008, 09:54
Czyli wypatrujemy kolejnych.
przysłano: 8 grudnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

Kochanie...
Agata Qule
Na urodziny
Agata Qule
...
Agata Qule

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca