Bałagany Broniewskim przeplatane.

fruźka

 

Wszystko wolno, hulaj dusza

Do niczego się nie zmuszaj





Dobrze, żeś głośno zmarł poeto, ładny mamy pomnik, a jakie ładne

trawniki. Twój dąb nie dał recepty na niedobór słów i przemyśleń,

pozazdrościć miłości do drzewa zostało. Chociaż, to dziwne, gdyby

tak dwoje o jednym miało pisać, nie uważasz? Kartka coraz mniej


zimą się bieli, to już wiosna? Dokładnie wyliczone sześćdziesiąt

dwie noce i przyjdzie nam porzucić marginesy. Siódma nad ranem,

za dużo liczb. Jednocześnie biegnąc w miejscu stoi. Bez telefonu

nie zna dnia ani godziny, chyba musimy poczekać na autobus.




Bałagany chodzą mi po głowie, błogie.

Odpływać w Krainę Łagodności chcę,

przebąblować.

fruźka
fruźka
Wiersz · 18 kwietnia 2009
anonim
  • Justyna D. Barańska
    "Kartka coraz mniej


    zimą się bieli, to już wiosna?" pierwsze cudeńko, a chwilę po nim kolejne:

    " Dokładnie wyliczone sześćdziesiąt
    dwie noce i przyjdzie nam porzucić marginesy. Siódma nad ranem"

    to mi się tak spodobało, że masz ode mnie wyśmienity

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jarosław Jabrzemski
    Żwawo bąblujesz.
    "Bałagany chodzą mi po głowie, błogie." - ślicznie chodzą.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Latte
    Świetnie

    · Zgłoś · 15 lat
  • fruźka
    właściwie, nie spodziewałam się takiego 'dobrego(?)' przyjęcia
    cóż, miło mi : )

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marcin Sierszyński
    Hmm. Jak na postmodernistyczne pisanie: bardzo dobre. : P

    A z tą postmoderną to mi się skojarzyło przez cytat Kaczmarskiego. ; ]

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    Autorka nakazała czytać 9 minut.... więc czekam szukajac oddechu....

    · Zgłoś · 15 lat
  • fruźka
    właśnie o to mi chodziło mówiąc 'irytuje mnie edytor'
    Wywrotek kazał raczej, nie autorka ;]

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nie podobają mi się przerzutnie.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marcin Sierszyński
    No. Te przerzutnie to tak rażą, że w ogóle wiersz najlepiej, jakby nie istniał. : |

    · Zgłoś · 15 lat
  • fruźka
    chyba musimy z tym żyć ; ]

    · Zgłoś · 15 lat
Wszystkie komentarze