teraz my

Dominika Ciechanowicz

my - rocznik pozimnowojenny otwarty na przyszłość -
troskliwym telerankiem odgrodzeni od zamętów historii
nie czytamy sartre'a bo i po co i tak nie skumamy
dopieszczeni wyhodowani w szklarniach na enerdowskich odżywkach

my - rocznik świadomych konsumentów i widzów tvn-u -
wiemy jak inwestować w siebie studia obce języki dopalacze.com
możliwości jest tyle że możemy być wszystkim
wojewódzkim kukulską wokalistą zespołu behemoth

też byśmy sobie chętnie o coś powalczyli
może o pokój na świecie głodne dzieci w etiopii kraj basków
i wolność nuda sprzyja poglądom
w przypływie chwilowych przekonań załóżmy coś podpiszmy
wstąpmy do amnesty będzie za co pić

w trakcie trzydniowej imprezy dojdziemy do wniosku
że bush jest skurwielem i pewnie sam rozjebał wtc
zapalimy po blancie i bardzo się będziemy sprzeciwiać
przemocy guantanamo dodzie radiu zet

nie dźwigamy już za nikim przestrzelonej pamięci
kulawą polskość do opchnięcia na allegro ciągniemy na sznurku

Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz
Wiersz · 20 września 2009
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    stanowczo z puentą się nie zgodzę bo pewnie nie to pokolenie-to my stanowimy o polskości-tej własnej przez siebie rozumianej i jeśli jest kulawa to tylko dzięki nam:((
    a wiersz jako wiersz lub też bardziej jako poezja zaangażowana jest!
    jest przez wielkie J
    PS
    dopieszczeni wychodowani... jakoś o jeden za dużo
    nic moim poglądom co do puenty skoro całość mnie trafiła i zmusiła do powrotu i przeczytania ponownego
    gratuluję szerokiego oglądu...:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Potwierdzam w stu procentach.I to nie są procenty alc.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kuba Nowakowski
    daj pyska domka !

    · Zgłoś · 15 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    fenk ju, gajs:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • ula
    zgadzam się

    · Zgłoś · 15 lat
  • Rita
    Brawo Domka- gratulacje!

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Gratulacje - domka , to jest wiersz !

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Normalnie mi głupio, że tak ominąłem. :)

    Najbardziej pierwsza i pointa. A niech Cię.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    cudo! obnażenie pełną parą. za wiele perełek i mniej lub bardziej trafne spostrzeżenia to proponuję czerwoną gwiazdę.

    · Zgłoś · 15 lat
  • tomasz
    dobry tekst jednak do gwiazdki mu daleko. moje zdanie

    · Zgłoś · 15 lat
Usunięto 2 komentarze
Wszystkie komentarze