Literatura

yass (wiersz)

nonFelix

 

poprzez jej szelest zaczęło przebijać bzyczenie komara

zapytałem o piegi na nosie więc szybko zmieniła temat

owady grzmiały jak winda wcisnąłem najwyższe piętro

tłumacząc się narastającym wrażeniem kulminacji

 

potem będę mówił że to strach kazał przekraczać granice

inaczej byłem stonowany i uśmiech wiązałem medytacją

mocniejsze było czucie ale nie wypełniało tak jak teraz

gesty jak kroki w biegu naturalne i oczywiste

 

zgodziłem się wypróbować wszystko może coś wypełni

powiesi martwy w stałym punkcie spoi paradygmat

przejdzie w werbel interferuje z dorosłą obsesją śmierci

lecz na razie nie mogę uwolnić się od myśli


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 12 sierpnia 2010, 06:41
"poprzez jej szelest zaczęło przebijać bzyczenie komara
zapytałem /o/ piegi na nosie więc szybko zmieniła temat
owady grzmiały jak winda /dlatego/ wcisnąłem najwyższe piętro
(...) narastającym wrażeniem kulminacji

(...) będę mówił że to strach kazał przekraczać granice
inaczej byłem stonowany i uśmiech wiązałem medytacją
mocniejsze było czucie ale nie wypełniało tak jak teraz
(...)

/chciałem/ wypróbować wszystko może /się stanie/
zawiesi w (...) martwym punkcie spoi paradygmat
przejdzie w (...) dysonans z (...) obsesją śmierci
lecz na razie nie mogę uwolnić się od myśli"


nooooo.....................trochę podretuszować i kolejne....................no-no-no !
nF
nF 13 sierpnia 2010, 16:05
Dziękuję, niektóre zmiany są całkiem na miejscu. Trochę zmieniam.
estel
estel 17 sierpnia 2010, 21:16
Narastasz napięciem i opisem tak zwykłego zachowania. Przemycasz w wierszu fajne słowa, których znaczenie odkrywa się gdzieś tam po drodze i spaja, tak, spaja w paradygmat. No i dobrze kończysz, z sercem.
przysłano: 12 sierpnia 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca