Kapitan Kaktus karmi kolacją

Dominika Ciechanowicz

 Kiedy krowy krocząc konsumują kabaczki

 koło krów krążą kaledońskie kłaczki.

 Krowi korowód klnie kłaczki kopiąc kaczki,

 kaczki kuląc kupry kłują kolcem krzaczki.

 

 Kopulują kalafiory koło kalarepki,

 kaktus krzyczy: "kolacja", kaktus koleś krzepki.

 Kaszanka krzepi kaktusa, krzepi kretom klepki,

 krety kroją kotlety kołysząc kolebki.

 

 Kaktus karmi kaczki, krowy, koleżanki-krety,

 karmi księdza Krzysia, karmiące kobiety,

 kardynałów, kolibra, Kopciuszki, karety,

 kac kaktusa katuje, królują kotlety!

Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz
Wiersz · 13 sierpnia 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    buahahaha! Dla mnie wygrałaś. :D

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Hehe, widzę, że nasze wiersze, mimo tak narzuconej formy, to jak ogień i woda ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Krystian T.
    tak zabawnego tekściorka dawno nie czytałem, żebyś tylko słyszała, jakie odgłosy zacząłem wydawać przy jego czytaniu:P

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Też dziwne odgłosy przy pisaniu wydawałam

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nie wiem, ja dla mnie to jest po prostu niemal losowe nagromadzenie słów na "k" z zachowaniem szczątkowego tekstu, a już na pewno nie widzę nic zabawnego.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Figa
    Fajna zabawa przy czytaniu na głos :D Aż mi się wesoło zrobiło, więc to już na prawdę coś wielkiego.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kuba Nowakowski

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marcin Sierszyński
    Tego typu rzeczy zawsze są efektowne. Ciężko ocenić, kto wygrywa. :)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Justyna D. Barańska
    najfajniejsze jest to, że się bawicie. trzeba słowo ćwiczyć, nie tylko w formie poważnej ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Pewnie. Nawet Barańczak pisuje poezję niepoważną, nie?

    · Zgłoś · 14 lat
Wszystkie komentarze