Marcinie Świetlicki poeto
obrazku święty pism ilustrowanych –
nikt nie zna
konstytucji zimnych krajów
ani regulaminów ogrodów koncentracyjnych
egzystencjalizm totalitaryzm estetyzm
patriotyzm o’haryzm syjonizm –
różne potrawy
serwowane często
w tych samych eleganckich restauracjach
w tych samych barach szybkiej obsługi
polityka i sztuka
poezja a powinności –
wiele idei wiele twarzy
niewolnictwa
można je dostrzegać lub nie
co nie zmienia faktu
ze niewolnictwo jest przede wszystkim
niewolnictwem
i jako takie
podlega jednoznacznej ocenie
jest trzydziestostopniowe lato
leżę na plaży
zredukowany
do jednego z wielu
wzorzystych czworoboków
ale nawet przy żadnych chęciach
to dla mnie za mało –
zaraz wstanę i pójdę do wody
przymierzam się by popłynąć
w stronę zachodzącego słońca...
... bo na to tylko
mnie jeszcze
stać
http://www.youtube.com/watch?v=PdQQKblil...
................................bo znamienna to rzecz
"..................................... znamienna to rzecz jak "leżenie"?
"to powyżej nie ma nic wspólnego z poetyką"...
Ale wyrażenia "poetyka" używa się również jako sumy cech charakterystycznych dla autora.
Jakby nie było, żadne z powyższych nie pasuje w kontekście wypowiedzi mithrila.
w moim przekonaniu dałem się zrobić twoim debiutem w balona - nie pierwszy to raz zresztą, gdzie wolumin zakupiony w księgarni jest nazwyklejszym padłem i powinienem rościć sobie prawo do odszkodowania - nie od wydawcy/producenta, a od autora. ale jasne ilu ludzi tyleż "gustuf' a o tychże się nie prawi...................dla mnie acz się nie znam cała para twojego pióra idzie z wyedukowania i naleciałości w gwizdek - ale jasne "bogu cieczkę a diabłu lewarek"
"Marcinie Świetlicki poeto obrazku święty pism ilustrowanych – nikt nie zna
konstytucji zimnych krajów ani regulaminów ogrodów koncentracyjnych egzystencjalizm totalitaryzm estetyzm
patriotyzm o’haryzm syjonizm – różne potrawy serwowane często w tych samych eleganckich restauracjach
w tych samych barach szybkiej obsługi polityka i sztuka poezja a powinności – wiele idei wiele twarzy niewolnictwa
można je dostrzegać lub nie co nie zmienia faktu ze niewolnictwo jest przede wszystkim niewolnictwem i jako takie
podlega jednoznacznej ocenie jest trzydziestostopniowe lato leżę na plaży zredukowany do jednego z wielu
wzorzystych czworoboków ale nawet przy żadnych chęciach to dla mnie za mało – zaraz wstanę i pójdę do wody
przymierzam się by popłynąć w stronę zachodzącego słońca...
... bo na to tylko mnie jeszcze stać"
ot relacja.............................może nawet z wiejskiej