z tapczanu mojego byłego
obserwuję
jak ciągną druty telefoniczne
z alaski na syberię
jedna się puszcza
potem druga
trzecia jeszcze chwilę
zwleka
w końcu leci
klawisze kamienieją
słowa w nagrobki
a ja
tylko patrzę
na ptaki
za oknem
z boku
cover 8-count C. Bukowskiego ?
tak, wiem, nie mogę liczyć na autoryzację bo to nie ta kategoria. ale proszę o słów kilka.
Tym mi całkowicie wiersz wybroniłeś. Myślę, że wziąłeś od Bukowskiego niezłą ramę, to spokojnie można pożyczać, szczególnie to odczepianie. Również uważam, że nie przerósł Cię Bukowski ani pomysł.
polecam również porównanie wersji oryginalnej z tym wierszem. będę wdzięczny za komentarz dot. tego co dzieje się między jednym a drugim wierszem.
Aż się muszę pozastanawiać nad tymi dwoma obrazami, wciągnęły mnie.