minuty

The Madeleine

 

 

4.37
Trwaniu oddałam wieczne swe momenty
Leżę. Leżysz. Leżymy tak niepołączeni
Leżymy. Wyprostowana, Ty zmięty
Jak koszula wieczorna. W bieli
Zapamiętałam tchnienie poranka.

 

 

7.52
Delirium. Daj mi leki do śniadania

 

 

8.13
Między nami musi zostać tamta pralka
Bym trwała. Leżę wiecznie niezapamiętana.
W końcu Twoje koszule powinny być białe
Więc ona musi tu być. Nie mogę sama
Cię dopilnować. Zaś dłonie jej małe…

 

 

9.17
Może nie widzisz jak w filiżance kawa
Drży. Tymczasem nie mogę dać Ci żyć.

 

 

14.05
W międzyczasie pozwolę nam umierać.

 

 

17.44
I ku ścisłości. Przestań ze mnie kpić.
 

The Madeleine
The Madeleine
Wiersz · 26 grudnia 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Strasznie patetyczny pierwszy wers.
    Trochę chaotyczne podejście do interpunkcji.


    Dwie ostatnie części są super, moim skromnym zdaniem.
    Za to poprzednie przekombinowane i dziwne.

    · Zgłoś · 13 lat
  • The Madeleine
    :)
    Nie umiem jeszcze sama szlifować wierszy. Te godziny są prawdziwe. więc się nie dziwie ze o 4 rano wyszło dziwnie.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jacek
    Ojoj...troszkę zbyt "magicznie" w pierwszej strofoidzie.

    A propos całości...zaczynasz bardzo słabo, potem jest lepiej, ale niezbyt wysoko, a na koniec całkiem całkiem (Boże, jakie słowa są nieprecyzyjne). Dziwne rzeczy dzieją się tu z szykiem...momentami zupełnie wybija z rytmu lektury. Kolejne cząstki mogłyby wykazywać choć minimalne zależności składniowe...do dopracowania. W tej formie na "nie".

    · Zgłoś · 13 lat
  • The Madeleine
    odkryłam rymy "między godzinowe" xD

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jacek
    Tak...w 9.17 masz rym między nagłosem a klauzulą.

    · Zgłoś · 13 lat
  • The Madeleine

    · Zgłoś · 13 lat
  • Wiktor Smol
    Podoba mi się ten wiersz. :)

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jacek
    Drży - żyć :)

    · Zgłoś · 13 lat
  • The Madeleine
    a żyć-kpić? :)

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jacek
    Rzeczywiście, ale wiesz co...nie słyszy się tego chyba.

    · Zgłoś · 13 lat
Wszystkie komentarze