Literatura

Charlesa Masona (wiersz)

Ewa Kalinowska

jestem częścią nieistniejących rzeczy

naładowaną ujemnie bateria

do użycia stworzoną

z pięciostopniową skalą przystosowania

do wytycznych

przykrytych kurzem

legenda pustostanu

gdy zatapiam się w narkotycznym śnie

na powierzchni diamentowej słodkiej

kroniki nieśmiertelnych zastrzyków

w pień szamańskiej modlitwy

gnijących zwłok

u stóp szafy grającej

zdarty krzyk płyty winylowej

ofiar grupy Charlesa Masona

w uwielbieniu dzieła zagłady 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Reg Kehoe 8 marca 2013, 06:59
Mroczna nastoletnia poezja, niestety. Przerost infantylnej ekspresji nad komunikatywnością, smakiem, wyczuciem. Wyszła parodia.
przysłano: 5 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

(nie)winna
Ewa Kalinowska
Dusza
Ewa Kalinowska
Zjedz mnie
Ewa Kalinowska
Śmierć
Ewa Kalinowska
Nieobecność
Ewa Kalinowska
Kły
Ewa Kalinowska
Ciało ziemi
Ewa Kalinowska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca