Literatura

Wmówiona wiara (wiersz)

Katarina / Katarzyna Klatkiewicz-Stuper


Palcami badam pamięć
A pamięć rodzi strach
Zakryta kurzem czasu
W bezruchu po kres trwam
Gasnące Słońce krzywi twarz
Ze wspomnień moich cicho drwi
Rozbijam lustro śmiechu

Przyjaźń ! musi trwać

Odchodzisz co dzień w blasku
Wracając kiedy śpię
-Mijamy swoje dłonie
Ślepcom dając wzrok
Księżyca pełnia budzi strach
Przed wszystkim co niejasnym jest
Rozbijam lustro śmiechu
Muszę trwać !



słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

O mój ty smutku cichy
Krzysztof Kamil Baczyński
Pieśń kupca
Bertolt Brecht
Psalm 4
Krzysztof Kamil Baczyński
Bohater
Krzysztof Kamil Baczyński
Pokolenie
Krzysztof Kamil Baczyński
Pragnienia
Krzysztof Kamil Baczyński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca