Kotek bierze myszkę

Jollla

to co nas łączy
- łańcuszek szczęścia w nieszczęściu
niekontrolowane odruchy życia

 

podrygują na włosku symptomy
wstrzymanego rozkładu
potłuczone lustra zepsute zegary
połączone mocą wahadełka

 

głupie drzewa poddają się biegowi
ze stoickim spokojem bezruchu
kiedy ludzie zużywają pokłady rozumu
na śmiertelnie poważną zabawę w kółeczku

 

nie może wypaść z trybu żadne
odnawialne źródło energii

 

to jest to co nas trzyma
- złudzenie nieśmiertelności

Jollla
Jollla
Wiersz · 4 lutego 2014
anonim
  • Mithril
    "kiedy ludzie zużywają pokłady rozumu
    na śmiertelnie poważną zabawę w kółeczku"

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ta wisienka, którą wyłowił Mithril mnie również najbardziej się podoba. Czuję to tak, jakbyś napisała specjalnie dla mnie puentę ;) W ogóle cholernie do mnie trafia. O formie pewnie powie Mirek.

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    kółeczko wzajemnej adoracji- tak przemawia

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "łączy nas łańcuszek szczęścia
    w nieszczęściu" = > jak to widzisz?

    połączone mocą wahadełka ? wyobraźnia spłatała mi małpiego figla

    głupie drzewa poddają się biegowi / czasu? / tu można poszlifować
    ze stoickim spokojem bezruchu

    z trybu nie może wypaść żadne
    odnawialne źródło energii = > przeczytaj w ten sposób

    trzyma nas / na szczęście /
    złudzenie nieśmiertelności => jak to widzisz

    treść oczywiście superek. szlifu wielkiego nie potrzeba. uwypukliłem niewiele.
    decyzję pozostawiam tobie.
    dziękuję za uwagę

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    calvados, napisz choć w jednej dziesiątej tak dobry wiersz, to Cię od razu przyjmiemy do kółeczka :D

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    Nie piszę wierszy, nie jest to moim zamiarem, do tego talentu nie mam, do Waszego kółka, uchowaj mnie Panie, nie wchodzę w koligacje z wrednymi osobami.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Jollla
    "Kółeczko wzajemnej adoracji" - faktycznie, może tak przemawiać do tych, którzy w nadmiarze zajmują się duperelami. Proszę nie wykorzystywać tego miejsca do wyzwisk pod adresem innych osób - calvados.

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Calvados, wielka szkoda, bo mogłabyś zostać przewodniczącą. :(

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    to tzw. szczerość, tak ceniona wśród wielbicieli dobrej poezji,
    na Wywrocie było sporo gorszych określeń , czemu wtedy nie reagowałaś?
    A Twój wiersz- niczego sobie...

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    mam nadzieję, że calvados rzuca tymi stwierdzeniami z ogromnym przymrueniem oka.

    · Zgłoś · 10 lat
Wszystkie komentarze