Literatura

Straceniec (wiersz)

Katarina / Katarzyna Klatkiewicz-Stuper

S.

Toczysz swe życie
Od bramy do bramy
Od kufla do szklanki
Od łez
Do zatracenia w rozpuście

Sen odbiera ci wiarę
Zabija lękiem twoje marzenia
Oczekiwanie
Jest sensem istnienia
Powłoki duszy

Próbujesz oswoić
Zatrute goryczą ciało
Komizm sytuacji
Wiesz doskonale
Że to ułuda
Ciebie już nie ma
To tylko kwestia
Przysłowiowego "czasu"
Kiedy rozpadnie się Twój świat



Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
yyy... 27 maja 2002, 20:52
droga kasiu. twoj wiersz jest silnie depresyjny powinnas udac sie do psyhologa, gdyz tylko ten uratuje cie przed samobojstwem. trzyaj sie cieplo
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

O mój ty smutku cichy
Krzysztof Kamil Baczyński
Pieśń kupca
Bertolt Brecht
Psalm 4
Krzysztof Kamil Baczyński
Bohater
Krzysztof Kamil Baczyński
Pokolenie
Krzysztof Kamil Baczyński
Pragnienia
Krzysztof Kamil Baczyński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca