kazał szpiegować i donosić
spalił Petrarkę i Bocaccia
likwidował święta i zabawy
niszczył dzieła sztuki
wieszczył Śmierć i Har Magedon
natchniony dyktator
terrorysta swego Boga
jak mówił
szczerze uwielbił Pana
ja mu wierzę
jak Michał Anioł Ficino czy Pico della Mirandola
Bracia Mniejsi mieli inne zdanie
dlatego
na Piazza della Signoria
ogień znalazł ogień
tak mój drogi fra Girolamo
jedyna prawda to ta
której nie poznasz
Wiara