Literatura

O drugiej... (wiersz)

Silas

Mężczyzna może być romantykiem 
przez przypadek przewrócić 
stronę ulubionej książki
 
po raz kolejny
zbadać każde słowo
 
powoli posuwając palec 
po wypukłościach strony
odświeżać alfabet 
 
wdechów wydechów
 
nawet wtedy 
pozostanie ślepy

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 1 lutego 2018, 09:00
Nie pełno wartościowe metafory.
przysłano: 29 lutego 2016 (historia)

Inne teksty autora

KUA KIDYŚ TO BYO
Konrad Matysiak
BDSM
Silas
senna wyprawa
T.Colt
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca