Literatura

Taniec lalek (wiersz)

Patryk "Fantom" Królczyk

Oni tańczyli:

Ramię przy ramieniu, noga przy nodze

Oni tańczyli:

Dłoń w dłoń, głowa w głowę

Tańczyli –

Puste, wyschłe oczy osadzone w martwych twarzach

Manekiny bez najmniejszego grymasu wąskich ust

Wykonujące program zwany Tańcem

 

Muzyka? – I to jaka muzyka!

Sekwencja zer i jedynek

Całkowite zmechanizowanie

 

I te muchy oblepiające podłogę

Poruszające się w rytm kroków

 

Przepraszam, pomyliłem sale…

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 26 kwietnia 2017, 22:12
...bez polotu, z wtórnym tematem manekino-fordanseropodobnym, któremu "autor" nie podołał, gdyż tekst jest pourywany i przegadany = klasyczny gniot
przysłano: 26 kwietnia 2017 (historia)

Inne teksty autora

Serca w kieszeniach
Patryk "Fantom" Królczyk
Niebieskooki
Patryk "Fantom" Królczyk
na pograniczu snu i jawy
Patryk "Fantom" Królczyk
Zwierzę
Patryk "Fantom" Królczyk
Ręce mam czyste
Patryk "Fantom" Królczyk
Piosenka z najniższej wieży
Patryk "Fantom" Królczyk
Mantikora
Patryk "Fantom" Królczyk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca