Literatura

Milczenie (wiersz)

Katarina / Katarzyna Klatkiewicz-Stuper


Dopuścić siebie do siebie
Mieć pojęcie o swoim istnieniu
Znać łzy, które spływają po twarzy
I dotknąć serce
Gdy kołacze w ciemności
Zamknąć oczy
Znać ścieżki, po których pływają stopy
Czuć ciepło słońca
I nie marzyć o Wolności
Dopuścić siebie do siebie
Dłonią wstrzymać niepotrzebne słowa
Wyrzucić wielkie gesty
I otworzyć okno swej duszy
Zamknąć oczy
Oddychać czystością, wchłaniać prawdę
Mieć wiarę w słuszność decyzji
I nie uciekać w Narkotyk
Dopuścić siebie do siebie ...
Zamknąć oczy ...



słaby 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

O mój ty smutku cichy
Krzysztof Kamil Baczyński
Pieśń kupca
Bertolt Brecht
Psalm 4
Krzysztof Kamil Baczyński
Bohater
Krzysztof Kamil Baczyński
Pokolenie
Krzysztof Kamil Baczyński
Pragnienia
Krzysztof Kamil Baczyński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca