Literatura

* (wiersz)

XadaX

przy powtórnym przyjściu

nie chodził po wodzie

miał dziury w stopach

nie wierzyli śmiali się

że tonie


**


na dnie nucił kołysanki wielorybom

chciał nakłonić któregoś by go połknął


rozmnażał pokarm dla rybek

była afera gdy zamienił wodę w wino


***


spóźniony na swoje kolejne pięć minut

sterczy na krańcówce

tory dawno rozkradły na taczkach pokraki


wronie łapki na śniegu znaczą

trop ku drzewu poznania


głosy w głowie pytają o zapałki

w tle już goreje krzew


draska za uchem


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 23 marca 2018, 09:48
Ciekawa kompilacja- tylko !
przysłano: 22 marca 2018 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca