Literatura

V R (wiersz)

Katarina / Katarzyna Klatkiewicz-Stuper


Pod groźbą jedności armii
Przeprowadzono w moim domu
R e v o l u c j ę   P a m i ę c i
Do kosza zapomnienie
Wrzucono wszystkie marzenia
Które na płaszczyźnie dnia
Wydały się bledsze niż w nocy
Śmiałe historie dożywocia
Spalono na stosie z zapałek
Lalki płakały
Bo odebrano im zabawę w lekarza
Pinokio trafił w ręce antysemitów
I w steku kłamstw
Zgubił całego siebie

Spłonął Pałac
Sny straciły kolory

Rozpoczęto realizację Wyroku !



Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

O mój ty smutku cichy
Krzysztof Kamil Baczyński
Pieśń kupca
Bertolt Brecht
Psalm 4
Krzysztof Kamil Baczyński
Bohater
Krzysztof Kamil Baczyński
Pokolenie
Krzysztof Kamil Baczyński
Pragnienia
Krzysztof Kamil Baczyński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca