Literatura

malutkiej... (wiersz)

"krop"

malutkiej Paulince

kiedy już będzie umiała zrobić użytek z rozumu

 

 

Na moment, na mgnienie chwili,

błysk rosy na płatku kwiatka,

jak trzepot skrzydeł motylich,

tak krótko choć wspomnij dziadka.

 

Gdy będzie ciężko na duszy,

poczujesz się nieszczęśliwa,

spójrz w niebo, wiatr chmurkę ruszył -

to dziadek chmurką ci kiwa.

 

"krop"


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 29 sierpnia 2019, 16:52
Ładny, ciepły- miło nie tylko mi !
przysłano: 29 sierpnia 2019 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca