Literatura

Wyzwanie (wiersz)

victor51

rzuca wyzwanie jak znoszona spódnica

 

jak nić wyrwana z osnowy

pozornie tylko gubi wątek

niczego nie doradza czasem smagnie pokrzywą

wyrosłą w zapuszczonym ogrodzie

 

sól łez miesza z żółcią

szykuje kąpiel z nadzieją że utopi swój ból

w liściach opadłych nagle 

z drzew zdumionego sadu

 

szarpana przez wciąż inne wiatry

wytrwała jest

na zapomnianych już polanach

co wieczór mchy tarniną wyściela

 

a jej zmęczone serce

zbyt pewnie małe

spokojnie zasypia  

 


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 24 czerwca 2020, 15:12
Mocny- wahałem się z oceną...
Usunięto 2 komentarze
przysłano: 24 czerwca 2020 (historia)

Inne teksty autora

To wszystko
victor51
Wędrówka
victor51
Piazza Navona
victor51
Pamięć
victor51
Minuty ciszy
victor51
W stronę nieba
victor51
Na rozdrożu
victor51
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca