Literatura

Kwiatek we włosach (wiersz)

Katarina / Katarzyna Klatkiewicz-Stuper


Mała Dama tańczy sama
Zgubiła gdzieś biały szal
Perły z łez oplotły jej dłonie
Deszcz na jej widok przestał płakać

Bez uśmiechu na młodej buzi
Zagubiona
Płynie kamiennym parkietem

Czy w końcu Błękitny Anioł
Odnajdzie tę Gwiazdkę ?

Odnajdzie - to znaczy
Zrozumie
I porwie do Walca



fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

O mój ty smutku cichy
Krzysztof Kamil Baczyński
Pieśń kupca
Bertolt Brecht
Psalm 4
Krzysztof Kamil Baczyński
Bohater
Krzysztof Kamil Baczyński
Pokolenie
Krzysztof Kamil Baczyński
Pragnienia
Krzysztof Kamil Baczyński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca