Literatura

Zwierzę porażki (wiersz)

Peyotr

 

Podobno niektóre zwierzęta 

Złapane w sidła

Potrafią odgryźć uwięzioną kończynę

I uciec

Ja 

Musiałbym odgryźć własną głowę

 

 

Zwierzęta robią to  

 

By ratować życie

Instynkt im mówi

Że warto

 

Kiedy więc słyszę

 

"Oto człowiek sukcesu"

To myślę, że największym sukcesem

Naszego gatunku 

Zwierząt i myśliwych

Jest to, że ktokolwiek 

Ma jeszcze 

Jakiekolwiek kończyny

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 listopada 2023 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca