Literatura

Znowu o byciu DDA (wiersz)

Peyotr

Nie trzeba wcale pić.

Można się zamroczyć 

Np. złością, wstydem etc. 

Można je mieszać w dowolnych ilościach

(lód dodaje się sam)

A potem wystrzelić 

I zrujnować dzień lub życie 

Sobie lub bliskim

Lub wszystko wszędzie naraz

Bo każda opcja i tak znaczy

> Brak wygranej, może następnym razem <

 

 

Więc jest podobnie jak z piciem,

Tylko po fakcie nie rzygasz,

Choć patrząc w lustro 

Czasem chciałbyś.

 

Oczywiście my rzadko pijemy, 

Bo alkohol kojarzymy z krzywdą,

Dlatego gdy w swoich zamroczeniach 

Kaleczymy rodziny i bliskich

To inaczej niż nasi rodzice 

Najczęściej jesteśmy 

Zupełnie

Trzeźwi.

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 14 listopada 2023, 19:53
...zbyteczna majuskuła z początku każdego wersu przy niekonsekwencji interpunkcyjnej.
przysłano: 14 listopada 2023 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca