Literatura

Pod rozwagę (wiersz)

Michał B

Czy ja się zestarzałem?

Choć wcale nie musiałem...
Moje życie może
trwać jeszcze 
chwilę...
Mówiłem o sobie 
że jestem zgorzkniały
Teraz tylko wzdycham
i mówię z obojętnością
'zobojętniały'
Jeśli świat byłby iluzją
To i moje wrażenia
mogłyby być zwykłą 
mrzonką
Bez znaczenia...
Lecz znaczenie nadajemy 
im sami
Poświęcając temu uwagę
Naszymi myślami

 


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mirek
Mirek 6 grudnia 2023, 11:14
Nawet rymy częśtochowskie trzeba umieć zastosować.
Dyskretnie i nie cały czas.
Michał B
Michał B 6 grudnia 2023, 11:17
Ciekawe, bo nawet nie szukałem rymów. Jeśli już, to pojawiły się one samoistnie.
Mithril
Mithril 6 grudnia 2023, 11:22
...dżizas
Mirek
Mirek 7 grudnia 2023, 00:40
Jeden rym może być przypadkowy, ale nie cztery.
Po co ta ściema?
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 6 grudnia 2023 (historia)

Inne teksty autora

42
Michał B

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca