Literatura

Rab (wiersz)

Arian

Nie uwiodły chłopów

Idee wolności i demokracji

 

Chłop chwali łaskę

Pana co daje jałmużnę

 

Wszystko czego łaknie najbardziej

To powszedniego chleba

 

Najpierw chleb

A potem moralność

 

Szlachta ginęła w rabacji

Powstańcom szabrowano dobytek

 

Rab nie dostanie w łapę 

Miasta oleje gnojowicą

 

https://www.youtube.com/watch?v=UPSDmaeSFz8

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 23 kwietnia 2024 (historia)

Inne teksty autora

Odbicie
Wislawa Szymborska
Nazajutrz
Arian
Babsztyl
Wislawa Szymborska
Na bruk
Konrad
Wywrotka
Arian
Do lemingów
Arian
Bramy Kijowa
Arian
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca