Literatura

***(bukiet kwiatów polnych CMX) nie mym labiryncie (wiersz)

Andrzej Feret

***(bukiet kwiatów polnych CMX)

nie mym labiryncie
w mym labiryncie łzy wycisną więcej
długie są rzęsy i ból gniewem rosi
lękiem jej serce która prosi miłość
najdroższym twoim że z miłości Gosi
 
mówiąc głos, kocham! a westchnienie czeka
i słowa słodkie zamarzają w chęci
gdy mówi kocham nie chce czekać więcej
szkody nie czyni jednak w twej pamięci
 
jeśli swe myśli poukłada w rumień
a ślepcem marznąc czekam abyś przyszła
z miłości ginę i sobą wciąż snuję
jakim więc wstydem a jednak bezmyślna?
 
karmiąc nie wstydem zamyślasz nie o kim
że miłość wielka to ginąc nie sposób
 
02 listopada, 2023

 

Andrzej Feret - ***(bukiet kwiatów polnych CMX) nie mym... | Facebook


przysłano: 6 sierpnia 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca