bywało inaczej

Yaro

miałem być pogodny 

jak wczorajszy dzień 

przynieść śniadanie do łóżka 


zmieniłaś mnie

o gwiazdo 


zamiast światła jakoś wyblakłaś na moim niebie 


gdy uczucia ostygły z herbatą 

pragnę z satysfakcją wypić i odejść 

lub czekać aż coś się zdarzy 


wczoraj było inaczej 

kochałaś sercem teraz patrzysz na konto  

przez wyblakłe okulary swojej starej

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 12 września 2024
anonim