możemy

S. J. K.

możemy
łapać się za miejsca
ciągnąć za włosy
przylegać ciało z ciałem
nagie
usta do ust przykładać
i śmiać się
i kochać się
i dużo się kochać
i wiele się kochać
i bardziej się kochać
dorośle się kochać
lub jak dzieci się kochać
wbrew rodzicom się kochać
wbrew szkołom się kochać
wbrew kościołom się kochać
wbrew niebom się kochać
wbrew czyśćcom się kochać
wbrew piekłom się kochać
delikatnie się kochać
powoli się kochać
lub mocno się kochać
i szybciej się kochać
by żwawiej się kochać!

 

dla Miłości ratowania

rzućmy się w ten wir kochania!

możemy też
nie kochać się wcale
a nadal się śmiać
i nadal przylegać
ciało do ciała
nagie
usta do ust
palce do palców
palce do włosów
włosy do włosów
ty do mnie
ja do ciebie

w niżu będziesz ze mną
w wyżu będziesz ze mną
w obłokach będziesz brodzić
w korzeniach olszych błądzić

będziesz, będę, będziemy

tylko powiedz, że chcesz
tylko powiedz, że chcesz wrócić
tylko powiedz
tylko powiedz

tylko powiedz, że chcesz

powiedz
bo możemy
och, jak możemy!
na prawdę możemy!
zaprawdę możemy!
kiedy chcesz możemy!
gdzie tylko chcesz możemy!
i w niżu możemy!
i w wyżu możemy!
i w obłokach możemy!
i w korzeniach możemy!

my wszędzie możemy!
powiedz tylko kiedy

 

Oceń ten tekst
S. J. K.
S. J. K.
Wiersz · 13 września 2024
anonim