świata bieg

LydiaDel

 

nic nie dzieje się bez powodu 

wszystko ma swój sens

słońce wschodzi co dzień rano

rozjaśniając nocy mrok

 

nic nie dzieje się nadaremnie 

wszystko ma swój cel 

każdy uśmiech, każda łezka

jest życiowym logo 

 

nic nie dzieje się mimowolnie 

wszystko ma swój czas

co pochopne bezowocne  

pozwól myślom dojrzeć 

 

nic nie dzieje się samoczynnie 

przędź sam losu nić 

prostuj kręte drogi życia 

odważnie, rozsądnie

 

cienie przeszłości uczą mądrości

postęp dojrzewa w blasku przyszłości

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 4 głosy
LydiaDel
LydiaDel
Wiersz · 14 września 2024
anonim
  • Arian
    słaby Konrad Koper
    KK lubi bełkotliwe pseudometafory o niczym.

    · Zgłoś · 3 tygodnie temu