Dwa oddzielne światy

Krzysztof Wesołowski

Odtwarzam w pamięci wspólne chwile

Mam nadzieję że się wkrótce spotkamy

A wtedy wszystkie smętne dni ci umilę

Ponownie tak jak dawniej się poznamy

 

Nie będę kłamał że mi ciebie nie brakuje

W lustrze widzę te same niebieskie oczy

Których powtórnego spojrzenia oczekuje

I łagodnego dotyku brązowych warkoczy

 

Wciąż czuje te same palców muśnięcie

Kiedy blisko stałaś wpatrzona we mnie

Przez jednej oprawki oczka mrugnięcie

Chciałaś cos powiedzieć lecz daremnie

 

Teraz już wiem że popełniłem ciężki błąd

Bo na początku twoją agnatkę wybrałem

Oszukuje siebie że nie jesteś daleko stąd

Tylko ciebie tak bardzo mocno kochałem…

 

 

Oceń ten tekst
Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 15 września 2024