***(Skarbie - ile to już lat minęło...)

Krzysztof Wesołowski

Skarbie - ile to już lat minęło od kiedy się nie widzimy ?

Każdy dzień bez ciebie staje się dla mnie wiecznością

Teraz w oddzielnym posłaniu na co dzień się budzimy

Czy błahe rozstanie było naszą jedyną koniecznością ?

 

Nie uwierzę w to że to wszystko miało się tak potoczyć

Mogliśmy wieść szczęśliwe życie ze sobą już na zawsze

A nie do tej pory rozmaitymi ścieżkami świata kroczyć...

Dlaczego sądzisz że życie razem nie byłoby ciekawsze ?

 

Rozpaczliwie rozmyślam o tym wszystkim przez cały czas

Czy doprawdy los przewidział nam już takie zakończenie ?

Może jeszcze nastąpi taki dzień że uśmiechnie się do nas

A nasza osobliwa miłość zmieni się w istne przeznaczenie

 

W gruncie rzeczy wierzę w to że tak to się właśnie stanie

Chciałbym przeżyć z Tobą ekscytujące chwile jeszcze raz

Kiedy z nadmierną czułością mówię do Ciebie - kochanie

Chciałbym Cię przytulić i pocałować - wszystko to naraz !

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 15 września 2024