W drodze do domu...

Irena Świerżyńska

Wróciło

wraca zawsze do domu

 

dusza już nuci

wspomnienie niesie

 

ktoś - czeka

 

tam się zaczęło

tam ziarno rosło

 

w tamtym ogrodzie  - malwą rozkwitło

 

tęsknotą pachnie...

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 24 września 2024
anonim