Rozczarowanie

Krzysztof Wesołowski

Dziewczyno – zejdź mi już lepiej z oczu !

Nie cieszę się jak kiedyś gdy Cię widzę 

Możesz pozostać samotnie na uboczu 

Za to co mi zrobiłaś Ciebie nienawidzę...

 

Mówiłaś mi że mnie nad życie kochasz

Lecz twoje słowa okazał się być puste

Z pewnością teraz mnie tu nie słuchasz

Gdy szlocham w nocy za Tobą w chustę...

 

Mówiłaś mi że będziemy zawsze razem

Lecz nawet to dla Ciebie nic nie znaczy 

Staliśmy się dla siebie nikłym obrazem 

Wiedz że teraz przeżywam w rozpaczy...

 

Obiecywałaś mi naprawdę wiele rzeczy 

A ja naiwnie uwierzyłem w każde słowa

Twoja nieszczerość bardzo mnie kaleczy 

Od dziś zapisuje pusty rozdział od nowa...

 

 

Oceń ten tekst
Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 2 października 2024