Trzy lata Golgoty

Krzysztof Wesołowski

Od dawna żyje dniem w którym mam Cię tylko dla siebie

Wiedz że z nikim innym nie było mi tak dobrze jak z Tobą

Lecz cóż z tego gdyż nie ma już naszych gwiazd na niebie…

A moja każda myśl o Tobie staje się nieprzemijającą dobą...

 

Dosłownie wszystko to co cudowne przypomina mi Ciebie

Tak bardzo tęsknię za twoim iście beztroskim uśmiechem

Ty jako jedyna nie zawiodłaś mnie gdy byłem w potrzebie

Każde twoje czułe słowo odbija się w mojej głowie echem

 

Wiedz że od trzech lat niemiłosiernie cierpię nie bez kozery

Tak bardzo brakuje mi twojego hipnotyzującego spojrzenia

Teraz chce być tutaj z Tobą do bólu jak najbardziej szczery

Chciałbym po tych trzech latach twojego wtórnego ujrzenia

 

Wiedz że nie interesują mnie prócz Ciebie inne dziewczyny

Tylko przy Tobie moje serce doznaje prawdziwego ukojenia

Mam nadzieje że kiedyś przebaczysz mi wszystkie złe czyny

A po naszej waśni z przeszłości zostaną tylko wspomnienia

 

 

Oceń ten tekst
Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 2 października 2024