***(Za bardzo Cię kocham...)

Krzysztof Wesołowski

Za bardzo Cię kocham żebym mógł Cię opuścić

Nie każ mi nigdy więcej Ciebie z serca wypuścić

 

Nie chcę abyś na zawsze kochała kogoś innego 

Nie szukaj we mnie człowieka jedynie winnego

 

Popełniłem wiele błędów których bardzo żałuję

Teraz każda myśl o nich mnie w całości rujnuje

 

Bardzo starałem się być dla Ciebie kimś ważnym

A od wielu lat toczę wewnętrzną walkę z każdym

 

Chciałbym już żebyś z powrotem do mnie wróciła

Abyś smętne dni w prawdziwe szczęście obróciła

 

Teraz z pewnością to Ciebie w ogóle nie obchodzi 

Bo twoja dusza przy kimś innym za rączkę chodzi...

 

Jednak mam cichą nadzieję że się kiedyś spotkamy 

I drogą pokoju drugą szansę sobie w miłości damy

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 2 października 2024