w każdą ciemną noc

maciej.evsky

W każdą ciemną noc przychodzisz do mnie

Choć wcale o tym nie wiesz.

Odwiedzasz mnie zbyt często

Przecież me serce już dawno pękło.


Czy mogę więc nazwać cudem

Jeśli czuję wciąż Twe ciepło?


Myślami szybuję wysoko

W tak odległe od rzeczywistości miejsca

A każdy wdech zimnego powietrza

Powraca do Ciebie

Nie potrafię przestać.


Dlaczego gdy patrzę na Twoje zdjęcia

Mam w oczach łzy?

Minęło tyle już czasu,

Nie zmieniło się nic.

 

Umieram każdej nocy

Tonąc powoli w oceanie tęsknoty.

Czy odwiedzisz mnie jutrzejszej nocy?

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
maciej.evsky
maciej.evsky
Wiersz · 5 października 2024
anonim