Jest pytanie...

Irena Świerżyńska

ile siły w sobie masz  -  jesteś

twardy

 

czy - masz

luźne sploty w środku

 

dzielisz

dzielisz troski nasze i odbijasz

kolce ostre

 

czy to boli

czy to gniecie 

tłumisz głosy duszy własnej

 

ile zniesiesz - ciasno 

ciasno

czy naprawdę to być musi

 

każdy balon kiedyś pęka...

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 6 października 2024
anonim