***(Człowiek człowiekowi wilkiem)

Krzysztof Wesołowski

Człowiek człowiekowi wilkiem

Cóż począć dalej ? Czy tak powinno być ?

Ciężko zmienić człowieka – cały świat 

Śmiem wątpić w ludzkość...

 

Człowiek – istota obdarzona rozumem 

Ale czy na pewno tak jest ?

Obserwuje – analizuje – woda sodowa 

Śmiem wątpić w ludzkość...

 

Człowiek – istota obdarzona miłością

Ale czy na pewno tak jest ?

Po większości została skamieniałość

Śmiem wątpić w ludzkość...

 

Człowiek – poniekąd istota społeczna

Ale czy na pewno tak jest ?

Paskudne czasy – trwała samotność

Śmiem wątpić w ludzkość...

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 6 października 2024